Jul 24

Baja és környékeReméljük, hogy felkeltjük érdeklődését Baja, a Halászlé Fővárosa iránt, ahol a csodás természeti kincsek, városi nevezetességek, színvonalas rendezvények és természetesen a világhírű bajai halászlé várja az idelátogatókat. Baja a turisták kedvelt célpontja. Nem csak természeti vagy kulturális értékeink miatt, hanem azért is, mert a bajai emberek különlegesek. Az itt élők szorgalmasak, tehetségesek és igazán vendégszeretők, így mindenki jól érezheti magát városunkban. Baja színes város, hiszen évszázadok óta él békésen együtt több nemzetiség, megférnek egymás mellett a különböző hitű és meggyőződésű emberek. Városunk folyamatos fejlődése ennek is köszönhető.

Duna, Sugovica 
 

 
Életre szóló rajongás fűzi Baja városához azt, aki szereti a vizet, a napfényt, és a mozgást. A várost körülölelő folyók, a Duna és mellékágai a hűsítő, nyári fürdőzések, romantikus kirándulások, vízi sportok lehetőségét adja. Gemenc, a jórészt erdővel borított gyönyörű ártér védett állatoknak ad otthont, amelyeket meglesni páratlan élmény kirándulásaink során. A bajai ember olyan harmóniában élhet együtt a természettel, amely ma már kevés városlakónak adatik meg.
 
Petőfi-sziget A legismertebb magyar költőről elnevezett szigetet a Sugovica folyón átívelő híd köti össze közvetlenül a belvárossal. Szívesen sétálnak, kerékpároznak, sportolnak itt a bajaiak. A sziget több pontján lehet kajakot, kenut bérelni, fürdőzni, a nyugalmasabb területeken pedig horgászni.
 
Sugovica folyó
 
A gyönyörű bajai belváros képének meghatározója ez a kis folyó, a Duna mellékága, amelyet az itt élők Sugovica néven emlegetnek. Homokos partjával, fűzfáival ez a környék legkedveltebb, ingyenes strandja. Nyaranta a fiatalok társasági életének legfőbb színtere, reggeltől napnyugtáig tartó fürdőzésekkel, labdajátékokkal, csónakázással, napozással. A két folyó találkozásánál, a Dunába olvadó Sugovica szép kanyarulatánál áll a város egyik híres szülöttéről elnevezett Türr István kilátó.

A mi Dunánk
 


Baját jelentős közlekedési csomópontként tartják számon, az egyrészt a többsávos Duna hídjának, másrészt kikötőjének köszönhető. Az EU déli határának legjelentősebb folyami kikötője, és a nemzetközi vízi forgalom szolgáltató bázisa Baja Az ártéri erdőnek ez a része a pihenni vágyóké, itt kezdődik az igazi csend. A kitűnő horgászhelyeken a ponty, a csuka, a kárász, a balin a leggyakoribb fogás.
 
Európában kevés helyen található ilyen dunai táj, mint Baján. A Duna és a Sugovica árnyas vízpartjai, holtágai és zátonyai, valamint az ártéri erdők különleges látványa olyan atmoszférát teremt, mely minden természetkedvelőt magával ragad. Az élményt csak tetézi a ligeterdőkben fellelhető egyedi növény- és állatvilág.
 
A Gemenci-erdő a víz közelségének köszönheti egyedülálló szépségét. Különleges hangulatát a jellegzetes növényvilág, a temérdek vadvíz és az egyedülálló állatvilág határozza meg.
 
Vén-Duna
A Gemenc hazánk egyik legismertebb védett területe, Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje, nemzetközi szinten is kiemelkedő természeti érték. Ez a csodálatos vidék a víz és a szárazföld találkozásának harmóniája következtében kapja egyedi jellegét. 
 
Pörbölyi Ökoturisztikai Központ Pörböly, „Gemenc kapuja” Bajától csupán 7 km-re van. Innen indul az ártéri rengetegbe a közkedvelt Gemenci Erdei Vasút. 
 
Gemenc személyszállító hajó
Gemenc sétahajó
A 100 fős Gemenc sétahajóval egész napos kirándulást tehetünk a Gemenci erdőben. 
 
Parkerdők:
- Sötétvölgyi parkerdő
- Cserta parti
- Tüskeerdei
- Budzsak-Hódunai
- Szilágyfoki parkerdő
E-mail Nyomtatás PDFElérhetőségeink

Cím: 6500 Baja, Szegedi út 19.
Telefon: +36 30/616-4306
E-mail: malomclub@fibermail.hu

Nyitva tartás

Étterem
Hétfő-Csütörtök: 06:00-22:00
Péntek - Szombat: 06:00-23:00
Vasárnap: 06:00-22:00

Bowling center
Hétfő-Csütörtök: 11:00-22:00
Péntek - Szombat: 10:00-24:00
Vasárnap: 10:00-22:00

 

 

 

~ További információk ~

www.malomclubbaja.hu